top of page
  • Anne-Marie Vangeenberghe

620 kilometer wandelplezier


© Regionale Landschappen

De beste manier om het Pajottenland te doorkruisen is te voet. Een uitgestrekt netwerk van knooppunten verbindt Bever in het oosten met Sint-Pieters-Leeuw in het westen. Je loopt van Halle in het zuiden tot Roosdaal in het noorden. Het wandelnetwerk brengt je van stedelijk gebied tot de boerenbuiten en omgekeerd. Of je maakt een lus in het binnengebied waar je ten volle kan genieten van akkers, weiden en natuurgebieden, van dorpskernen en tientallen kappelletjes die zo kenmerkend zijn voor het Pajottenland.


Je wandelt door het heden en het verleden en hebt ogen te kort om alle impressies op te nemen. In het Pajottenland kan je letterlijk proeven van wat het land voortbrengt. Dankzij hoevewinkels, automaten, horecazaken en winkels met streekproducten beloon je jezelf met een versnapering of volle maaltijd. In deze streek vol brouwerijen, stokerijen en boomgaarden, is het makkelijk om je dorst te lessen met een lokaal biertje, jenever of gin of dorstlessend appelsapje. Het Pajottenland streelt al je zintuigen.


De kaart van het wandelnetwerk Vlaams-Brabant Pajottenland kan je op diverse plaatsen in de regio kopen (toeristische diensten, bibliotheken, gemeentehuizen) of bestellen via de website van Toerisme Vlaams-Brabant. Dankzij deze duidelijke kaart kan je zelf tientallen unieke wandelingen uitstippelen, bepaal je zelf vertrek- en eindpunt, de lengte en de moeilijkheidsgraad van de route. Of kies voor een uitgestippelde themawandeling, ook terug te vinden op de hoger genoemde website.


Weet dat elk seizoen zijn charme heeft, zeker in het Pajottenland waar ‘het decor’ de jaargetijden en dus de werkzaamheden van de boeren volgt.


Ontdek dit unieke deel van de Groene Gordel en laat je verrassen door deze karaktervolle regio. Mag het voor jou wat sneller gaan, dan verwijzen we graag naar het fietsnetwerk dat het Pajottenland doorkruist.

3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page