top of page
  • Anne-Marie Vangeenberghe

Ambassadeurs van het Pajottenland vzw


© Ambassadeurs van het Pajottenland vzw


Passie voor de streek en ondernemerschap

Om alle troeven van hun streek in de kijker te zetten en het Pajottenland als merknaam te versterken, verenigen de ondernemers van het Pajottenland zich in de vzw ‘Ambassadeurs van het Pajottenland’. De passie voor hun streek en voor hun onderneming is wat hen bindt. Wie aan de kwaliteitscriteria voldoet en producent is van een streekproduct of streekproductenwinkel heeft, of in het Pajottenland catering of logies aanbiedt kan deel uitmaken van de vzw. Ook leden die inzetten op recreatie zijn welkom.


Ondertussen telt de vzw al meer dan 30 leden. Hun website is dus het ideale uitgangspunt voor wie van de streek wil ‘proeven’. Dat mag je zowel letterlijk als figuurlijk nemen.


Proeven van het Pajottenland

Het Pajottenland telt heel wat streek- en hoeveproducenten. Je vindt er lokale kazen en andere zuivelproducten, ijs, bieren, wijnen en spirits, sappen en confituur van de lokale fruitteelt (niet alleen van appelen en peren, maar ook van vlierbes), Pajotse granola, honing, … Charcuterie uit Roosdaal of pensen uit Oetingen, ze zorgen, net zoals de andere streekproducten, voor een originele smaak. En dankzij de vzw krijgen de producenten een gezicht.


Het Pajottenland is te mooi om er snel door te rijden. Gelukkig zijn er heerlijke, landelijke plaatsen om te logeren. Via de Ambassadeurs vind je leuke plekken om te logeren en van een lokaal ontbijt te genieten. Je vindt zelfs een verhuurder van ‘hottubs en jacuzzi’s op wielen’. Zo kan je zelf zorgen voor een upgrade van je verblijf. Hoe aangenaam de logeerplek ook mag wezen, ’t zou zonde zijn om ter plaatse te blijven. Verken de streek te voet, met de fiets of op een vespa. Verhuurpunten vind je ook via de website van de Ambassadeurs van het Pajottenland. Onderweg neem je natuurlijk de tijd om in lokale horecazaken te genieten van wat de streek voortbrengt.


Pajotse Ambassadeursspeurtocht

Tussen 8 april en 15 oktober 2023 helpt de vzw je de streek ontdekken via uitgestippelde auto- (90 km), fiets- en scooterlussen (35 à 40 km). Geef toe, er is geen enkele reden meer om niet naar het Pajottenland af te zakken.


Er kan er altijd eentje bij

Ben je zelf ondernemer in het Pajottenland? Deel je de passie voor de streek en het ondernemerschap en geloof je in samenwerken? En kan je met jouw bedrijvigheid het aanbod van de Ambassadeurs van het Pajottenland versterken? Neem dan zeker contact op. Er kan er altijd eentje bij.

11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page