top of page
  • Anne-Marie Vangeenberghe

Fietsparadijs voor amateurs en fanaten


© Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei

Uniek, uitgebreid fietsnetwerk

Het Pajottenland is een unieke streek in het centrum van het land. Schurend tegen Brussel is ze vlot bereikbaar, ook met het openbaar vervoer. De ideale plek voor een dag-, weekend- of (mid)week fietsvakantie.


De uitgebreide wirwar van trage wegen lijkt op uitgeblazen Serpentinerollen, talrijk en kleurrijk. Het glooiend landschap laat elke fietser zijn grenzen ontdekken, van amateur tot fietsfanaat.


Fietsen langs bezienswaardigheden

Je fietst van de Witseboom in Vlezenbeek naar de Zepposmolen in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek. Ben je geen fan van tv-series maar wel van erfgoed, dan laat je je fietstocht slingeren tussen het Kasteel van Gaasbeek, het Kasteeldomein Groenenberg (Vlezenbeek) en het Kasteel van Beersel. Vergeet onderweg zeker ook niet te stoppen om de tuinen en parken te bewonderen. De rozentuin Coloma (Sint-Pieters-Leeuw) is er eentje van.


Zonder afbreuk te doen aan de klassiekers van de Vlaamse Ardennen, nodigen we je graag uit om in het Pajottenland je eigen klassieker(s) te rijden. Bestel hier de kaart van het fietsnetwerk Vlaams-Brabant. De mooiste kilometers liggen onder Brussel 😊

3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page