top of page
  • Anne-Marie Vangeenberghe

Plattelandscentrum Paddenbroek laat je al je zintuigen gebruiken


Unieke architectuur

In Gooik verrast het Plattelandscentrum Paddenbroek. Over het gebouw kan je discussiëren: een oude hoeve werd overkapt door een glazen constructie en doorbreekt (of accentueert?) het Pajotse landschap. You love it or you hate it. Maar over de doelstelling is iedereen het eens: het centrum is een rustpunt dat landbouw, natuur en recreatie verstrengelt en dat het Pajottenland versterkt op vlak van toerisme en duurzaamheid.


4 seizoenen genieten

Hoewel de site inzet op educatie is het vooral het zorgeloos genieten dat bijblijft. Terwijl de kinderen ravotten in de natuurspeeltuin geniet je als volwassene van de streekproducten (eten en drinken) op het terras van het fiets- en wandelcafé dat, hoe kan het anders, de naam Paddenbroek draagt. Bij koud of regenachtig weer geeft het ‘serreterras’ je een buitengevoel. Elk seizoen nodigt dus uit om langs te gaan.


uitvalsbasis voor fietsers en wandelaars

Paddenbroek is de ideale uitvalsbasis voor wie te voet of met de fiets het prachtige Pajotse landschap wil ontdekken. Ook de Vollegaasroute, die Galmaarden met Brussel verbindt, passeert de site. Breng een kort bezoek aan de ecologische proeftuinen, de hoogstamboomgaard en de zoemende bijenkorven.


toeristisch infopunt en klimaatpunt onder 1 dak

In het Plattelandscentrum Paddenbroek laat je je inspireren door het toeristisch infopunt maar ook door het Klimaatpunt Pajottenland & Zennevallei. Daar ligt de focus op lokale energiegemeenschappen, een belangrijke pijler in het verduurzamen van de streek.


Stel je gps in op Paddenbroekstraat 12, Gooik, het ideale vertrekpunt voor een volgende daguitstap. Wie van ver(der) komt kan de wagen veilig achterlaten op de ruime parking. En fietste je al wat kilometers af en zoek je een plaats om je fietsbatterij op te laden, geniet dan tijdens het opladen van het ruime aanbod dat het Plattelandscentrum Paddenbroek je aanbiedt.


Hier vind je meer info over het Plattelandscentrum Paddenbroek en wat er in buurt nog te beleven valt.


Carpe diem en geniet van de streek!


Plattelandscentrum Paddenbroek, Gooik


4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page