top of page
  • anne-marievangeenb

Smaakvol Pajottenland: De Cort Distillery
© De Cort Distillery


Lokaal

Voor een uniek, smaakvol verhaal, moet je naar Pepingen. Daar worden met veel geduld én passie gin, jenever, vodka, pastis en brandy gedistilleerd. Tussen boomgaarden en velden bliezen Manu De Cort en zijn vrouw Sofie een oude fruithoeve nieuw leven in. Een transformatie van boerderij tot distilleerderij.


Hun eigen fruit, maar ook land- en tuinbouwproducten van boeren uit de buurt, vormen de grondstoffen van hun uitgebreid gamma distillaten. Aardappelen uit Gooik, mais uit Pepingen, tarwe uit Bogaarden, … Manu geeft de voorkeur aan grondstoffen die bij wijze van spreken met de tractor kunnen aangevoerd worden. Enkel de kruiden komen uit de vier windstreken. Ijzerkruid en Sint-Jacobskruid komen uit eigen streek. Jeneverbessen, Japanse algen, … zorgen voor smaak uit andere continenten. Manu gebruikt de kruiden vers of gedroogd. Aroma’s zijn voor deze ambachtsman geen optie.


Duurzaam met oog voor ecologie en economie

Naast lokaal ook veel aandacht voor duurzaamheid. Manu produceert onder biolabel. Daarvoor werkt hij samen met het Pajots Granennetwerk. In dit netwerk herontdekten lokale akkerbouwers, gestimuleerd en begeleid door Brouwerij 3 Fonteinen, de teelt van oude, vergeten graanrassen. Dankzij de zekerheid van afname, en dat tegen een rendabele prijs, stimuleert het netwerk ook de omschakeling naar biologische teelt. Zo is de stokerij zeker van de gewenste grondstoffen en de boer zeker van een inkomen.


Tour & Tasting

Zien, luisteren én proeven. Elke eerste zondag van de maand maak je tijdens een rondleiding op het bedrijf kennis met het productieproces, de bedrijfsleider en het ruime gamma aan producten. De ideale manier om zelf te oordelen én te genieten van het Pajottenland.


Je vindt De Cort Distillery in de buurt van wandelknooppunt 310.


Meer info: https://decortdistillery.be/

12 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page