top of page
  • Anne-Marie Vangeenberghe

VolleGaasroute: met de fiets van Galmaarden naar Brussel

Bijgewerkt op: 19 jun. 2023

Zin om het Pajottenland ‘snel’ te leren kennen? Geen idee hoe je er aan begint? Dan geven we je graag deze tip: fiets de VolleGaasroute. Die loopt van de Markt van Galmaarden tot de sluis van Anderlecht (of omgekeerd natuurlijk). Dwars door het Pajottenland. In Anderlecht vind je aansluiting met de fietssnelweg F20 die je naar het centrum van Brussel brengt. Een verrassende verbinding tussen hoofdstad en buitengebied.


Dwars door het Pajottenland fietsen

Deze 30 kilometer lange fietsroute brengt je zonder omwegen via Vollezele (deelgemeente van Galmaarden), Oetingen, Oude Plaats en Leerbeek (deelgemeenten van Gooik), Gaasbeek (deelgemeente van Lennik) en Vlezenbeek (deelgemeente van Sint-Pieters-Leeuw) naar Anderlecht.


© Regionaal Landschap Pajottenland & ZennevalleiProef het Pajottenland

Via de route vind je snel aansluiting naar het centrum van Gooik, Elingen en Lennik, plaatsen waar je tijdens een stop kan genieten van een hapje en een tapje. Proef van het rijke gamma aan Pajotse bieren, kazen, gehaktballetjes met krieken, pensen, … Ook in het Plattelandscentrum Paddenbroek, gelegen langs de route, vind je een fiets- en wandelcafé.


Beleef het Pajottenland

Wie wil kan onderweg een bezoek brengen aan het museum van het Belgisch Trekpaard (Vollezele) of het Kasteel van Gaasbeek. Natuurlijk telt het Pajottenland heel wat meer bezienswaardigheden. Ze zijn zeker een (fiets)omweg waard.


De VolleGaasroute werd voor het eerst ingereden in de zomer van 2022. Op https://vollegaas.be/ kan je je ervaring delen en tips geven om de route te versterken.


Smaakt deze fietstocht naar meer? Weet dat het Pajottenland en de Zennevallei een fietsknoopuntennetwerk van 410 km heeft en 70 knooppunten telt. Ze sluiten op verschillende plaatsen aan op de VolleGaasroute. Je kan de fietskaart bestellen bij Toerisme Vlaams-Brabant. Ze is ook te koop in verschillende gemeentehuizen, toeristische diensten of bibliotheken in het Pajottenland.


Smeer ketting en kuiten in en geniet er van!© Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei

99 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page