top of page
  • Anne-Marie Vangeenberghe

Equitrail rond Brussel

Het Pajottenland maakt deel uit van de Groene Gordel rond Brussel. Die Gordel verrast fietsers en wandelaars met kastelen en bijhorende parken, met bossen en weilanden, met unieke dorpskernen, met vergezichten waar je op geregelde tijdstippen de skyline van Brussel kan zien.


Minder gekend is dat die Groene Gordel ook een Equitrail heeft. Je kan te paard (als ruiter of menner) rond Brussel trekken. Toerisme Vlaams-Brabant werkte een 240 km lange ruiterroute uit die je in 8 dagetappes rond Brussel leidt. De bewegwijzering leid je in 2 richtingen rond de hoofdstad. Vertrekken kan op verschillende locaties.


Speciaal voor deze equitrail werden kaartjes gemaakt waarop manèges aangeduid zijn. Ze kunnen dienen als startplaats, als rustplaats of als overnachtingsplaats voor paard en soms ook ruiter. Voor ruiter of menner zijn er ook andere overnachtingsmogelijkheden aangegeven.


Meer info over deze unieke manier om het Pajottenland en de rand van Brussel te ontdekken, vind je op de website van toerisme Vlaams-Brabant. Je vindt er informatie en de bewegwijzering van de 8 dagetappes die je rond Brussel brengen. Etappe 5 leid je door de Zennevallei, etappe 6 door het Pajottenland.


bron: https://www.toerismevlaamsbrabant.be/producten/met-paarden/equitrail-vlaamsbrabant-rond-brussel/


16 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page